VAKANTIE  FRANKRIJK  2009

Begin

Volgende dag

Begin

28 juli

Het is vandaag weer een mooie dag. Om een uur of 10 gaan we op weg, we gaan de groene Ardeche een beetje bekijken. Het landschap is inderdaad anders dan de Ardeche in de buurt van Aubenas. Er is meer grond in cultuur gebracht en er is overal meer bebouwing. We rijden over kronkelige wegen tot we de top bereiken die boven de 1.000 meter ligt. We komen door een gebied dat in het recente verleden te maken heeft gehad met een flinke bosbrand. Grote stukken bos zijn verdwenen. De dode bomen staan er nog als bakens.
Rond 12 uur zijn we in Lamastre, het middelpunt van dit gedeelte van de Ardeche. Het is een gezellig plaatsje en - heel toevallig - op dinsdag is er de plaatselijke markt. We doen er nog wat inkopen en lopen rustig door het stadje.
Dan weer terug via een andere route. We houden lunchpauze bij het riviertje de Doux. Deze rivier takt af van de Rhône waar de camping is.
Rond een uur of 5 doen we nog wat laatste boodschappen bij de Intermarché van Tournon. We zijn nu klaar voor de terugreis naar Nederland.

29 juli