Dag 9/10, 22/23 oktober, vertrek
Deze 2 dagen staan in het teken van vertrek en thuisreis. We vliegen om half 5 op zaterdagmorgen. We gaan daarom pas aan het eind van vrijdag hier weg.
We nemen deze dag veel rust op het dakterras. Het weer is prachtig, de zee nog een beetje onstuimig.
In de middag nemen we nog een kijkje in het dorpje Pomos dat ‘de andere kant op’ ligt. Het ligt op de grens met het Turkse deel. Er is een pittoresk haventje waar enkele vissersbootjes liggen en wat kleine jachten en sloepen. We nemen daar nog een consumptie en hebben mooi zicht op het haventje en de kuststrook richting Turks Cyprus.
Om 6 uur zien we weer een prachtige zonsondergang, we gaan nog één keer wat eten halen bij de take away en dan maken we ons klaar voor de terugreis. We nemen afscheid van Regina en Yannis en hun dochter Elsa. Rond 23.30 uur gaan we richting Larnaca. Ruim 2 uur later arriveren we daar. Onze vlucht is om half 5 (half 4 NL-tijd) en in Boedapest hebben we 3 kwartier overstaptijd.
Om kwart over 9 landen we op Schiphol en daar krijgen we een - extra - controle van de handbagage. Die was ook al gecontroleerd in Larnaca en Boedapest. Bovendien rijden er vandaag geen treinen naar Den Haag. We moeten ‘omriiden’ via Utrecht. Om ongeveer 12 uur zijn we dan thuis. Het is erg koud en het regent, dat maakt het contrast met Cyprus wel erg groot!
Het is ons prima bevallen op Cyprus.

Begin