Dag 7, 20 oktober, Pafos
Als we wakker worden schijnt de zon niet! Het is bewolkt, maar wel warm.
Geschikt weer om naar Pafos te gaan. Vorig jaar zijn we daar ook geweest, maar toen hebben we de
koningsgraven niet gezien. Om half twaalf zijn we daar. Op een groot terrein vlak aan zee zijn 8 koningsgraven te zien, tenminste wat daarvan nog over is. En dat is nog heel wat. Indrukwekkend hoe een heleboel graven zijn uitgehakt in de rotsen waar koningen en hooggeplaatsten werden begraven. Ten tijde van de Turkse overheersing hebben de christenen zich hier ook verschanst.
Hierna gaan we op zoek naar de ‘oude stad’. We gaan er een beetje van uit dat dit een mooi geconserveerd deel is van ‘Pafos van vroeger’, maar dat valt een beetje tegen. De markt is om één uur al ongeveer afgelopen en ook de andere winkeltjes sluiten in de loop van de middag.
We drinken iets op een plek met mooi uitzicht op zee en lopen dan weer terug. We nemen nog een kijkje bij de moskee (die wordt gerestaureerd en is dicht) en bij het oude Turkse badhuis (is ook dicht).
Dan langzaam aan weer terug. Via Polis - waar we enkele boodschappen doen - komen we rond half vijf weer aan in Nea Dimmata.
Het is vandaag bewolkt gebleven en de zee is wild geworden. Daarom wordt er niet gezwommen. We genieten van het prachtige uitzicht (golven) en zien om 6 uur de zon in de zee zakken.


Begin

Volgende pagina