Dag 5, 18 oktober, via Kykkos naar Nea Dimmata
De dag begint stralend. Om half 10 vertrekken we. We zijn tevreden over het verblijf in het Semiramishotel. Nu gaan we naar Nea Dimmata! We gaan via de hoogste berg, de Olympus.
We brengen eerst nog even een bezoek aan Pedoulas, een mooi plaatsje met een bekende kerk. Helaas is de kerk dicht, we moeten het doen met de buitenkant.
Dan nog een stukje rijden en dan komen we in Kykkos, bij het bekende
klooster. Het is er druk. Er komen verschillende bussen met toeristen. De beide mannen zijn niet decent genoeg gekleed en krijgen daarom een paarse soutane uitgereikt. Zo lang je niet de enigen bent valt het niet op: er lopen veel mannen en vrouwen in dit gewaad rond.
Ook in dit klooster zie je alle bijbelse taferelen weer uitgebeeld. Hier zijn de mozaïeken vooral heel mooi. Zonder bijbelkennis ontgaat je toch heel veel van de oude kunst.
Hierna bezoeken we ook nog de tombe van de vroegere leider van Cyprus, aartsbisschop
Makarios, de marakante man met baard en muts die in 1977 overleed. In de buurt van het klooster staat een enorm beeld van deze man en even verderop de tombe, bewaakt door twee soldaten. Wel heel veel eer voor deze persoon...
Dan door de bergen naar Nea Dimmata. Na ontzettend veel bochten bereiken we rond kwart voor vier de eindbestemming. Het is een beetje thuiskomen!

Begin

Volgende pagina