Dag 4, 17 oktober, het Troödosgebergte (2)
Het is vandaag zondag. We gaan vandaag enkele oude kerken bezoeken in het Troödosgebergte. Eerst rijden we naar Troödos Square. Het centrum van het gelijknamige gebergte, in januari tot maart ook het centrum van de wintersport op Cyprus. We nemen daar koffie en vertrekken dan naar de oostkant van het gebergte op zoek naar de Timios Stravos kerk in het plaatsje Kyperounta. De weg ernaartoe is indrukwekkend. We kunnen het kerkje niet makkelijk vinden in de wirwar van straatjes. Er is ook geen bord te bekennen. Uiteindelijk vinden we het, maar het is gesloten!. En het interieur is juist zo mooi.
Dan maar naar de volgende kerk uit de 11e eeuw: de Heilige Nicolaas kerk in Kakopetria. Hier hebben we wel succes. Mooie wandschilderingen die de tand des tijds hebben doorstaan.
Kakopetria (betekent vervloekte rots vanwege een aardbeving in het verleden) is een plaats waar de inwoners van de hoofdstad Nicosia naar toe gaan om verkoeling te zoeken. Ook nu is het er druk met dagjesmensen.
Vervolgens gaan we weer naar Platres waar we rond kwart voor 4 aankomen.
De tijd tot en na het eten brengen we door met rusten en lezen.
Morgen gaan we hier weg en hopen we in Nea Dimmata aan te komen. Het weer vandaag was prima, de avonden zijn een beetje fris, want we zitten hier in de bergen en dat scheelt 5 graden met de kust.

Begin

Volgende pagina

Hagedis