Dag 3, 16 oktober, het Troödosgebergte
Na een goed ontbijt vertrekken we rond half elf naar Omodos, ongeveer 10 km ten zuiden van Platres. Hier is het ‘Klooster van het ware kruis’. Er zou een stukje zijn overgebleven van het kruis....
Het weer is prima, overwegend zonnig en een aangename temperatuur. De weg naar Omodos gaat langs wijngaarden. Overal kun je wijn proeven, natuurlijk vanuit de gedachte dat proeven overgaat in kopen.
In Omodos komen diverse bussen met toeristen uit Limassol aan. Dat zijn dagexcursies. We slenteren door het dorp, bekijken het klooster en lopen langs de vele kraampjes. Bijzonder is papilla, door borduurwerk ontstaat kant. Veel oude vrouwen zitten te borduren, maar wij kunnen ons niet onttrekken aan de gedachte dat de grote voorraad toch ergens anders geproduceerd wordt.

We kopen wat brood en beleg voor onderweg en vervolgen onze reis door de bergen. We maken een rondrit over ‘secundaire wegen’. Soms zijn deze wegen erg slecht en smal. We trekken door onherbergzaam land en komen rond een uur of vier weer op de thuisbasis.
‘s Avonds weer eten in hetzelfde restaurant als gisteren. De keuze is beperkt, maar het smaakt ons goed.
 

Begin

Volgende pagina