Dag 1/2, 14/15 oktober, op weg naar Cyprus en Platres
Net als vorig jaar gaan we met de avondvlucht van Malev van Amsterdam via Boedapest naar Larnaca. Om half negen vertrekken we, we hebben een overstap in Boedapest en arriveren om half 3 in de nacht (dan is het half 4 plaatselijke tijd) in Larnaca. Al snel hebben we via Sixt de huurauto waarna we gauw naar het hotel in Larnaca willen rijden. Dan blijkt dat de auto een lekke band heeft. We ontdekken dat direct na de start. We gaan daarom weer terug en krijgen een andere auto mee, een Nissan.
Dan rijden we naar het hotel. Na een eerste ‘omweg’ komen we bij
hotel San Remo aan. Dan is het al 5 uur! Snel naar bed en om 9 uur staan we op. We krijgen een keurig ontbijt en vertrekken dan rond half elf naar Platres. Deze plaats ligt in het Troödosgebergte. Daar komen we aan om 12.00 uur. We logeren 3 nachten in hotel Semiramis.
Het weer is goed, maar wel bewolkt. Het regent zelfs een klein beetje zo nu en dan. Over het algemeen is het in de bergen 5 graden koeler dan aan de kust.
We rusten ‘s middags uit en zitten daarna op het terras van het hotel. Om 6 uur dineren we in een met het hotel ‘bevriend’ restaurant.
Daarna brengen we de avond door in de gemeenschapsruimte van het hotel. We gaan op tijd naar bed.
Morgen gaan we hier in de buurt de bijzonderheden bekijken.

Begin

Volgende pagina